onsdag 31 augusti 2011

Byggprojekt

Gamla Kommungården!
Nu har jag flera gånger hunnit nämna här på min blogg att vi har ett till byggprojekt på gång. Så idag tänkte jag berätta vad det är för något vi börjat på med...

För ca ett år sen kom gamla kommungården här i vår by till salu och jag och min sambo gav ett bud på huset. Det blev en spännande väntan tills vi fick veta att vi var de enda som lagt ett bud på det rivningshotade huset... och vi fick köpa det!


Vi såg huset som ett intressant projekt, trots att det fått en tillfällig vattenskada och är ett gammalt hus som kräver en hel del arbete för att få det i toppenskick. Men vi såg det som ett vackert hus med möjligheter, som kunde bli ett roligt projekt att renovera. För oss känns huset som en del av byn och vi vill fortsätta se liv i den gamla kommungården. Samtidigt hoppas vi också att det bidrar till nytta och glädje för byn att huset finns kvar och görs om för nya ändamål.


Vår plan med huset är att vi i höst ska börja renovera byggnaden och göra om huset till bostäder, med fyra lägenheter för uthyrning. Två lägenheter på övre våningen och två lägenheter på nedre våningen. De två lägenheter som finns på nedre våningen är också planerade så att de kan användas som kontors- eller affärsutrymmen ifall behoven varierar. Det finns också en källarvåning i huset, som vi planerat att hyresgästerna ska kunna använda med bl.a. badrum och bastu, bykmöjligheter och förråd. Vi kommer med andra ord att göra byggnaden till ett fräscht, snyggt och trivsamt ställe så att den gamla kommungården får leva vidare...


Här på min blogg kommer ni att kunna följa projektet om ni vill,
jag kommer att berätta mer...


5 kommentarer:

 1. Spännande! :) Lycka till med allt!
  Roligt att ses igår också, även om det blev ett kort möte för vår del! ;)

  /Heidi

  SvaraRadera
 2. Hurra, hurra, roligt att huset är i rätta händer! Stort lycka till med ert projekt!

  SvaraRadera
 3. Ojdå! Inget litet projekt inte! Men spännande förstås. Blir så glad varje gång någon tar hand om ett gammalt hus. Varför skulle man riva ett hus med så mycket möjligheter?!

  Lycka till med projktet. Ska bli spännande att följa er på vägen.

  SvaraRadera
 4. Det låter ju jättespännande och kul!!Huset ser charmigt ut :)Lycka till med projektet!!
  /Pamela

  SvaraRadera
 5. grinden på glänt5 september 2011 15:15

  Oj, va kul! Du måste absolut visa hur arbetet framskrider. :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...