torsdag 6 december 2012

SjälvständighetsdagJag känner en glädje över att få fira självständighetsdag! Egentligen kan man väl inte säga att vi direkt firat, eftersom vi haft en helt vanlig dag hemma, men det finns ändå några saker som jag gärna gör på självständighetsdagen.Flaggan är förstås en sak, både där ute och här inne har vi flaggan i topp :)
Så brukar också mina tankar alltid gå till de som kämpat i kriget så att vi fortfarande idag får ha ett självständigt Finland, men också till de som fått kämpa på annat sätt. Många liv har påverkats. När jag riktigt tänker efter så är det ju inte alls så värst länge sen, trots att det ibland känns så.
Ibland tar man så mycket förgivet här i livet.


I år har jag också försökt införa en ny tradition på självständighetsdagen, nämligen att baka pepparkakor med våra pojkar. För självständighetsdagen är ju en glädjens dag ...och vilken glädje det var runt köksbordet :)  De var så glada när de fick göra egna hästar, traktorer, stjärnor, änglar... 
...det blev många fina varianter!
Jag hoppas verkligen att vi lyckas hålla den traditionen vid liv många, många år... :)

Mums, vad det är gott med pepparkakor och pepparkaksdeg!! ;)2 kommentarer:

 1. Hej, och tack för en jättetrevlig bloggjulfest :)
  Tänkte göra ett inlägg om bloggjulfesten med några bilder från ditt hem.(Har ju en anonym blogg) Hoppas det är okej för dej?!
  Ha det så bra :)

  SvaraRadera
 2. Tack för en fin kväll hos er! Ni har det så väldigt mysigt och fint hemma, roligt att få se allt i verkligheten!
  Hoppas det inte räcker lika länge tills nästa gång vi träffas!
  Skön helg till er alla!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...