torsdag 20 oktober 2011

Right now is a good place...Här hemma håller vi som bäst på att renovera den del utav vårt 60-tals hus som lämnade orörd när vi flyttade in hit för snart två år sen. Den del som tidigare varit garage, bastu och pannrum. Så småningom kommer det att bli ett större badrum med bastu, dusch och badkar där garaget tidigare fanns och den gamla bastun har nu rivits ut och där kommer det att bli ett bykrum som bl.a. har egen ingång från utsidan.

Resultatet är förstås något jag ser fram emot väldigt mycket, när vi äntligen ska få lite fler kvadratmetrar, nytt och fräscht, samt varmare med isolerade väggar i denhär delen av huset. Blir påmind varje gång när jag stiger in i vår lilla wc som för tillfället fungerar som wc, badrum och bykrum på max 3 kvadratmeter! Men samtidigt trivs jag så otroligt bra när jag får befinna mig mitt i material bestämnings skedet. Planera inredning och indelning av de olika utrymmena, färgsättning, belysning, dörrar, fönster m.m. Det känns intressant att kunna skapa något nytt utav de gamla utrymmen som finns.

Utsidan är något som vi också så småningom ska ta tag i och fixa, måla väggar, fönsterkarmar och sån´t, men det blir nog lite senare nångång. Med ett hus till att renovera samtidigt, så får man försöka prioritera arbetsordningen hela tiden. I båda husen har vi nu kommit så långt att vi gjutit golv med nya vatten- och avloppsrör i, samt golvvärme.

(På utsidan av garaget, runt brunnen som syns till vänster har vi smultronplantor som jag planterade i somras. Trots att det snart är vinter blommar de vackert vitt ännu och små smultron har vi hittills kunnat plocka där.)Att njuta av nuet är ibland en konst, eftersom vi människor oftast strävar framåt med olika mål i siktet. Men vardagen är trots allt underbar här på landet... när jag har olika saker som håller mej sysselsatt och när allt rullar på!4 kommentarer:

 1. Det kommer att bli så bra! bara jobba på så ser ni resultatet sen, men snart börjar ju hektiska tider för gubben din å när pälsningen börjar.....hoppas ni orkar med allt ni har framför er!!

  och så hoppas jag vi ses ikväll!!

  SvaraRadera
 2. Oj vad roliga projekt ni har!! Det kommer att bli jättefint! Ni är så duktiga! Kämpa på!

  Kram, Nona!

  SvaraRadera
 3. Oj vad duktiga ni är som orkar med två projekt jämsides! Här tycker jag att ett hus är mer än tillräckligt åt oss och då gör vi det ju inte ens själva...

  Blir roligt att få se resultatet av det sen, speciellt ert andra projekt!

  SvaraRadera
 4. Hejsan,
  Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt renoveringsprojekt på Byggla.se. Just nu har vi en golvtävling, och fixar ni badrumsgolvet kan ni titta in och kolla om ni vill vara med. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
  Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...