torsdag 9 augusti 2012

Tankeskötsel eller tvärtemot...

eller bara lite upp och ner...

En intressant tanke jag stött på under den senaste tiden är att vi tänker mycket på skötsel av tid, skötseln av hem, skötsel av kroppen, skötsel av saker och sån´t.... Men vad händer med skötseln av tankarna? Borde vi inte vara lika intresserade av att sköta om tankarna som att sköta om allt annat?
Vad vill jag själv? Vad vill jag göra av min tid? Vad är mitt mål i livet? Vad vill jag åstadkomma? Vad vill jag andra ska minnas av mej? Det finns så många intressanta tankar....
Det är roligt att göra sån´t som piggar upp tillvaron och sån´t man mår bra av, kan ibland vara just inredning eller en kaffestund med en god vän, ett gott skratt som förlänger livet eller bara lite egentid! En paus kan också vara väldigt behövlig ibland, en stund då man hinner tänka efter lite... För att kunna ta de rätta besluten, de egna besluten och inte styras allt för mycket av trender och andra människor, trots att det är intressant och ibland också givande att inspireras av trender och andra. Eller varför inte bryta trender?? Det gäller också att försöka fiska fram det bästa ur trenderna och det bästa ur en själv, det som passar bäst för var och en så resultatet blir det man önskar, något positivt. Något bra och något unikt.

Att vara tvärtemot är ibland väldigt kul och givande, kan bli ett riktigt bra resultat faktiskt... Nya möjligheter! Jag har prövat :) Ibland kan resultatet bli riktigt bra bara man vågar vända på något och plötsligt tänka tvärtemot... och om resultatet blir lite stökigt ibland så visar det oftast bara att man är mänsklig... och skulle det bli helt fel brukar det på ett eller annat sätt också gå att rätta till eller varför inte bara säga förlåt jag hade fel... lite ödmjukhet...
Alla goda råd jag fått genom livet har varit dyrbara!! ...och inte kommer jag undan att jag ibland påverkas av människor och visst vill jag samla ideér från olika håll. Men vi har alla människor fått ett förstånd. Vi kan tänka! Tänk vilken gåva!! Goda råd är något jag gärna tackar och tar emot, ibland kommer det också dåliga råd... Samtidigt får jag då också en möjlighet att själv tänka och försöka ta ett bra beslut och det kan vara ljust den lilla ljusglimten jag behöver. =)

"Tankeskötsel."
Ja, det är en intressant tanke!
När jag tänker efter.


Undrar om någon förstod något av det jag skrev, blev kanske lite roddigt?
Det var bara en liten tanke, från lilla jag :)

Typ lite glass eller kex före maten eller ett ja istället för ett nej eller tvärtom,
kan bli bättre än man trott  =)


2 kommentarer:

  1. Intressanta funderingar du har, och du har alldeles rätt! Jag försöker varje dag att få lite egen tid, och tid för eftertanke :)

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt. Att hålla ordning på tankarna är ganska så grundläggande för att kunna sköta allt annat på ett vettigt sätt! Fin blogg du har.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...